Marmor

I lördags gick jag och Joel på upptäcktsfärd vid ett nedlagt marmorbrott och hittade en hel del fint, bland annat några bilar som skulle behövt lite mer kärlek och vackra gamla mönster från golvplattor.


Smakbitar från Menorca

 
Försöker förlänga sommaren (redan, augusti är inte ens slut) med lite småbitar från Menorca. Jag och familjen hade en superskön vecka där, med mycket cyklande och upptäckande, bland annat denna grotta som låg gömd. Mina då bruna ben har bleknat bort och min hud har börjat återställa sig till standardnyansen: vinter-vit.
 

Superrecept

I lördags fyllde Joels mormor 90 år, så igår kom hela hans släkt till oss på fika! Otroligt trevligt, med stora kak- och bullbak. Bakade bland annat en av mina favoriter; hallongrottor!

För 30 kakor så gäller följande recept:
250 g margarin
1,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
4,5 dl mjöl
1 dl vaniljsåspulver
200 g hallon

Det går att använda hallonsylt, men jag gillar att göra rårörda hallon av de som lyckligt nog växer på vår tomt! Det är bara att ta hallonen och mosa tillsammans med 1 msk socker, supersmarrigt!

1. Arbeta ihop ingredienserna, med vaniljsåspulvret sist
2. Gör bollar av degen och lägg i formar (formarna är förstås valfria, men kul detalj till fest)
3. Gör en fördjupning i varje kaka med pekfingret och fyll med hallon, låt det gärna rinna över!
4. Grädda i 15 min på 175 graders värme!


En säregen loppis

Jag och Joel var i Göteborg under den gångna veckan, där vi sprang på en loppis i Haga. Det var dessutom inte vilken loppis som helst, utan Stans minsta loppis!

Det var en mycket trevlig dam som stått där sedan 1994 med sitt lilla bord, tillsammans med några andra längsmed den soldränkta gatan. Fick höra några roliga anekdoter, delvis om några av de prylar jag köpte (en plåtburk från det nedlagda väveriet) men också om skylten som hängde där. Som kanske inte syns, så är det en dam som ska hålla i en dammsugare, på skylten, urklippt från en tidning. För ett par år sedan så hade ett syskonpar gått förbi och flygit i luften; det var deras mamma på bilden, som hade varit modell under sextiotalet! Tänk vad världen är liten!

 
 


RSS 2.0